Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките животновъди излизат на протест

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Животновъдите в Гърция започват протести с искане за бързо изплащане на субсидиите и по-високо обезщетение на глава добитък за фермите, засегнати от болестта "син език".
От област Комотини започват днес протестите на животновъдите. Те предвиждат в петък да протестират в цялата страна и да проведат демонстрация пред аграрното министерство в Атина.
Според председателя на Асоциацията на животновъдите в Гърция правителството не е изпълнило поетите задължения по изплащане на субсидиите. Националната схема на Фонд "Земеделие" предвижда финансиране до 65%. Закъснелите плащания, според животновъдите, ги принуждават да теглят кредити, за да не фалират фермите.
Протестиращите днес животновъди приканват ръководството на аграрното министерство да се ангажира с определен срок за изплащане и на обезщетенията за овцете, засегнати от болестта ”син език”. Те искат компенсациите да са по пазарни цени, за което досега нямат положителен отговор от министерството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44