Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Реформаторския блок проверката срещу редакторите на "Капитал" е опит за сплашване

Снимка: Дневник
Реформаторският блок определя като "неприкрит опит за сплашване на журналисти" разпоредената от Софийската районна прокуратура проверка срещу управляващия редактор на "Капитал" Алексей Лазаров и редактора на вестника Николай Стоянов заради материали по аферата "КТБ".

В позиция пред медиите реформаторите заявяват, че прокуратурата е превърната в инструмент на частни интереси, тъй като сигналът срещу журналистите бил подаден от изпълнителния директор на свързаната с Делян Пеевски фирма "Водстрой 98" Момчил Борисов.

За прокурорската проверка съобщи самият вестник "Капитал". Междувременно Софийската районна прокуратура заяви, че единствената цел на проверката е "да бъде изяснена фактическата обстановка" и няма указания да се разследва противодържавно престъпление, нито да се призовават журналисти на разпит. Част от извършването на проверката е и събирането на свидетелски показания, се казва още в съобщението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44