Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирми и частни дарители са осигурили парите за честванията на Шипченската епопея

Фирми и частни дарители са осигурили парите за честванията на 137-ата годишнина от Шипченската епопея, след като правителството отказа финансиране. Тържествата са под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Програмата, чиято кулминация е в събота, няма да бъде променяна.
 
След отказа на МС да подкрепи финансово честванията с мотива, че липсват средства, фирми и частни дарители, повечето от Габрово и Севлиево, са поели ангажимента да поемат разходите, за да не се провалят тържествата, посветени на годишнината от Шипченската епопея. Областният управител на Габрово и председател на инициативния комитет, ангажиран с честването, Николай Григоров лично е разговарял с повечето представители на бизнеса, на които благодари за готовността да помогнат:

Аз не намирам за нормално събирането на пари от частни лица, за да плащаме на гвардейците. В един преходен период, когато се сменят правителствата, остават някакви ценности. Трудно беше, но получихме разбиране, за което аз съм дълбоко благодарен на всички тези хора. Това е един пример, който заслужава уважение и подражание.

В предишни години средствата, отпуснати от МС са покривали разходите на националната гвардейска част за провеждане на военния церемониал. За предстоящото честване тези плащания възлизат на десет хиляди лева и досега останалото финансиране се е осигурявало от дарители и чрез безвъзмезден труд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44