Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гараж изгоря в центъра на София

Гараж, намиращ се между две кооперации, изгоря при пожар в центъра на София. Пламъците вече са загасени, но живеещите в съседните сгради са излезли на открито. На мястото има пожарни коли и линейки.

Районът на ул. "Бузлуджа" е отцепен. На място има два пожарни автомобила и линейка. Живеещите в близките сгради са излезли на улицата от страх да не би огънят да се разрастне. Пожарът обаче вече е изгасен от пожарните служители. Според очевидци жилището е отдадено под наем и е превърнато в рекламна къща. Първоначално те са чули два силни гърмежа, след което възниква и пожарът. Свидетели коментираха:

Обадиха ми се. Ние сме на третия етаж на калкана. Прозорецът е пукнат. Всичко вътре е в дим. Гаражът горя. Чувам, ама то гръм ли беше, като че ли от 5-и или 6-и етаж нещо пада. Като че ли тежък денк или скрин пада. Няколко пъти така и дойдоха по вратите да чукат, да блъскат и викат: "Излизайте, излизайте". Аз както бях в леглото, излязох. И видях, че гаражът гори.

От пресцентъра на МВР очакват оглед на щетите и след това експертиза, ако се налага. Засега районът остава отцепен и хората остават на открито. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44