Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите с политически условия за участие във властта

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок обяви политическите искания, които ще постави, ако участва в следващо управление. Ще се настоява в излъченото след изборите правителство да не участват Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков, става ясно от декларация на Реформаторите. 

Реформаторският блок ще участва в реформаторско дясно центристко правителство, което да отстрани БСП, ДПС и производните им от управлението на страната и да подготви проект до 2016 година за промени в конституцията  и избори за Велико народно събрание заедно с президентските избори през 2016 година.

 
Политиката на реформаторите ще включва пълно разследване на политическите и икономическите зависимости на последните управления, създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и другите скандални назначения на държавни позиции, осигуряване на пълна публичност на договорите за "Южен поток" и другите големи инвестиционни проекти, разследване на дейността на КТБ и събиране на кредитите на трезора, което според Реформаторите ще нанесе Публични и икономически удар по политическата мафия. 

За постигане на политическите си цели Реформаторският блок ще се стреми към съставянето на правителство, в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44