Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказаха служител от ловешкия зоопарк заради ягуарчето Алонсо

Снимка: БГНЕС

Служителят на ловешкия зоопарк, който остави отключена клетката на застреляния на 3 август ягуар Алонсо, е наказан с последно предупреждение за дисциплинарно уволнение, а директорът на зоопарка - само със забележка. Това съобщи заместник-кметът на Ловеч Пламен Петков

Решихме да бъде с последно предупреждение за уволнение, защото това е един от най-стриктните работници, който е в зоопарка и затова му е поверен този сектор на хищниците. Грешки всеки един допуска.
Пламен Петков опроверга появилите се информации, че по време на преследването на избягалия ягуар, в зоопарка не са разполагали с пушка за упояване като допълни, че освен тази, с която разполага зоопарка са били донесени още две. Той посочи, че до две седмици, зопаркът в Ловеч ще разполага и с пушка за упояване с далечен обсег на действие, която ще струва на общината между три и пет хиляди лева. 
Направени са необходимите промени в правилника за вътрешния ред, отстранени са повредите в оградата, а в момента се разчистват храстите и дърветата около нея.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44