Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест фирми лицензираха площадките си в Благоевград за предаване на битови и промишлени отпадъци

Снимка: БГНЕС

Шест са лицензираните площадки за изкупуване на вторични суровини в Благоевград. Те вече работят в съответствие с последните законодателни промени.

Шест фирми лицензираха площадките си за предаване на битови и промишлени отпадъци. Местата на новите терени трябваше да бъдат съгласувани с местната власт и да отговарят на определени изисквания. Битовите отпадъци се предават вече само срещу декларация за произход, а промишлените – след представяне на сертификат. Новите правила, облечени в закон, целят предотвратяването на кражбите на метали и кабели от пътната, водната и електропреносна инфраструктура, паметниците на културата и други важни обекти. Пет от новолицензираните площадки са в Областния център в Благоевград и една в близкото село Зелен дол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44