Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майки ще протестират в Благоевград заради закъснения на надбавките

Снимка: БГНЕС

Майки ще протестират от 19.00 часа днес пред Дирекция “Социално подпомагане” в Благоевград. Причина за растящото им недоволство е редовното закъснение на обезщетенията за майчинство и детските надбавки.

Организатор на протеста е Людмила Манова, председател на Обществения съвет в Благоевград. Тя бе и едно от лицата на протеста миналата година срещу монополите и отказа на държавата от социална политика.
Провокирани сме от поредното закъснение, и то доста голямо, на детските надбавки. В началото на месеца закъснението на майчинството, което закъсня с осем, девет дни. Това не е нормално, според нас, защото много хора разчитат на тези пари, за да изхранят децата си.
Изплащането на помощта за отглеждане на дете се извършва първо до 15-о число за майчинството и от 15-о до 30-о за детските надбавки. Майките настояват да има фиксирана дата за превеждането на парите, така както има за пенсиите и за заплати.
На протеста се очаква да бъде приета декларация, адресирана до служебното правителство:
Надявам се в най-кратки срокове, наистина следващия месец вече да имаме фиксирана дата, за да знаем в крайна сметка кога получаваме тези пари, посочи Манова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44