Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участниците в гребната регата по Дунав пристигнаха в Силистра

Участниците в 59-та международна гребна регата по река Дунав ТИД днес пристигнаха в Силистра. Това е последното пристанище от българския участък на реката, където требците ще разпънат биваците си. Регатата ще завърши в началото на септември при делтата на реката на румънска територия.

В българския участък от гребния поход участват 153-ма души, от които 71 чужденци, съобщи ръководителят на българската група Йонко Кожухаров.

Имаме участие от девет държави. За първи път виждам участник от Израел. Имаме много малки деца в момента, от две години нагоре, които са българчета и те участват в регатата.

Сред гребците преобладават дългогодишните участници, за които регатата е дългоочакваната лятна почивка.Довечера пътешествениците ще имат среща с кмета на Силистра и ще се насладят на специална програма, организирана от общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44