Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабен ремонт започва в ловешкия квартал "Червен бряг"

Снимка: община Ловеч

В ловешкия квартал "Червен бряг" започва цялостен ремонт. Той ще се осъществи по проект на общинатана стойност 5 милиона лева. По същия проект ще се рехабилитира и пътят до парка „Стратеш“.

Голяма част от уличната и автоалейната мрежа, както и тротоарите в квартала, ще бъдат основно ремонтирани. Предвидено е и изграждане на 5 детски площадки, 2 площадки за фитнес на открито, многофункционално спортно игрище, игрище за бадмингтон, квартална велоалейна мрежа, озеленяване и монтиране на автоматична поливна система. Ще бъдат поставени беседки и градско обзавеждане, кошчета за отпадъци и фонтани за питейна вода. Ремонтните дейности трябва да приключат до средата на следващата година, съобщи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, който направи първата копка:

Ползата ще бъде да създадем по-добри условия за живот и привличане на хората тук. Това ще бъде най-модерният комплекс. Този проект е разделен на две, основният проект, в който ще бъдат изпълнени тези дейности, и шест подобекта, в които са разделени по 300 000 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44