Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Албена" навърши 45 години

Днес курортът "Албена" навършва 45 години. Тържествените прояви включват и почерпка с пет огромни торти.

Втори ден пет от най-добрите майстори сладкари на Албена приготвят пет гигантски торти, всяка по 140 килограма. Сладкарите ще употребят 3 300 яйца, 140 кг. загар, 110 кг. брашно, 250 кг. крем, 75 кг. паста. 

Петте различни и уникални по рода си торти ще бъдат разрязани довечера по време на юбилейния концерт, който ще започне с дефиле на младежки духов оркестър и мажоретен състав от Ловеч. Избраните с конкурс талисмани на Албена Доди, Алби и Ири ще обявят и другите участници - модерен балет от Санкт Петербург, Маргарита Хранова, Веселин Маринов, естрадни групи. 

45-тия рожден ден на "Албена" ще завърши с плажно парти. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44