Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват детските градини в Ловеч преди учебната година

Снимка: Жоро Александров
От община Ловеч започват проверки във всички детски градини и ясли преди началото на новата учебна година. Проверката ще е насочена към спазването на наредбата за запълняемостта на групите, съобщи заместник-кметът на Ловеч Пламен Петков:

В група трябва да са 22 деца, като е депустимо плюс 10-15%, или до 25 деца.

Петков признa, че след извършена вече проверкa е установено, че има групи, в които децата са над допустимия брой: Директорите са предупредени и им е препоръчано да въведат групите в изискванията, които са.

Според Пламен Петков компромиси могат да се правят само в подготвеителните групи при 6-годишните деца. Заместник-кметът на Ловеч увери, че всички училища и детски градини на територията на общината ще започнат нормално новата учебна година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44