Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски въжен парк скоро ще отвори врати в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Въжен мегапарк ще имат децата в Благоевград. Изграждането му вече започна и трябва да бъде завършено в началото на септември.

Атракцията ще бъде разположена в крайградския парк "Бачиново" и е най-голямата въжена инсталация в региона. Паркът е проектиран на 4 нива за различните възрастови групи, а сложността е съобразена с европейските стандарти за безопасност. Той ще бъде открит на 7-и септември, а входната такса от 1 лев е символична, твърдят от общината, като са предвидили и намаление за многодетни семейства.

В любимата зона за отдих на благоевградчани общината предвижда още изграждането на екологично футболно игрище и площадка за фитнес на открито, като част от уредите ще бъдат предназначени за хора с увреждания.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44