Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният зоопарк е затворен за посетители, починали са няколко животни

| обновено на 25.08.14 в 17:00
Снимка: Уикипедия

Временно се ограничава достъпът за посетители до столичния зоопарк със заповед на кмета на София, след като в края на миналата седмица са починали пет тревопасни животни. Съобщението е публикувано на официалната страница на зоопарка в интернет. 

Още е рано да се каже каква е причината за смъртта им, заяви за "Хоризонт" директорът на зоопарка д-р Иван Иванов:

Три гаура, един як и една камила умряха вчера и ония ден. Днес съм свикал комисия, правим обстойна проверка. Взети са проби и са изпратени и за изследване в Централния ветеринарен институт, за да видим от какво са умрели тези животни.
От Агенцията по храните съобщиха, че според клиничните прегледи няма данни смъртта на животните в зоопарка да е причинена от заболяването "син език". Все пак ще се изчакат резултатите от пробите, които ще излязат до дни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44