Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволнените работници от "Пиринска мура" отново излязоха на протест

| обновено на 26.08.14 в 11:06
Снимка: БГНЕС

Уволнените 200 работници от завода за столове в Банско излязоха отново на протест днес.

В края на месец юни близо 200 работници бяха освободени от "Пиринска мура" след продължил повече от 15 дни престой, което им гарантира изплащането на заплати, обезщетения и отпуски. Те обаче твърдят, че са били принудени от ръководството да подпишат заявления за напускане, защото са отказали да преминат на срочни договори и по-ниски заплати към новото дружество "Грос мебел", което е на същия собственик Александър Грос и най-вероятно е правоприемник на завода. В новото дружество останаха на работа едва 60 души. 

До този момент собственикът на "Пиринска мура" не е изпълнил своите ангажименти към уволнените, каза Христина Аршинкова, която бе сред инициаторите за създаване на синдикална организация в дружеството през февруари, когато бяха масовите протести на хората. 

Защото не са изплатени заплатите, обезщетенията и отпуските вече в рамките на три-четири месеца. 
С помощта на юристите от централата на КНСБ, в първите дни на септември в Районния съд в Разлог ще бъдат внесени индивидуални искове срещу собственика на "Пиринска мура" за неиздължените към работниците суми, каза регионалният координатор Димитър Джупанов и допълни:
По този начин ще спрем давностния срок и поне ще печелим лихвата от надвземанията, които има.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44