Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Повечето издания са скептични към резултата от срещата между президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Петро Порошенко в Минск в рамките на срещата на върха на Украйна със страните от Митническия съюз (Русия, Беларус и Казахстан).

Според британския Телеграф "Владимир Путин стигна твърде далеч в Украйна, за да отстъпи сега". Путин и Порошенко, "използвайки руския, говориха на различни езици", пише руският "Комерсант". Владимир Путин избра да говори на форума за икономика, а не за политика.

Призивът на украинския президент Петро Порошенко да бъде разгледан неговият мирен план за Украйна остана без публичен отговор, констатира РБК дейли. Путин демонстрира, че не смята Порошенко за равноправен партньор в дискусии за войната и мира за тях се преговаря между Москва и Вашингтон, коментира руският политолог Тимофей Бордачов.

Говорейки за украинската евроинтеграция, Владимир Путин "бе категоричен: не, не и отново не", отбелязва Московский комсомолец.

"Както се очакваше, след срещата в Минск обстрелите на Донецк и Луганск не спряха и опълченците в Югоизточна Украйна не сложиха оръжие", пише Независимая газета.

Изданията коментират състава на новото френско правителство с фокус върху личността на новия министър на икономиката Еманюел Макрон, който, според израза на френския вестник Монд, е "символ на завой надясно" и на "либерализиране в изпълнителната власт".

Британският вестник Индипендънт подчертава, че възстановяването на френската икономика изисква повече от промени в правителството. "Като втората по големина икономика в еврозоната Франция е прекалено голяма, за да се провали, но е прекалено голяма и за да бъде спасена от Германия", предупреждава Индипендънт.

Германският вестник Велт изразява оптимизъм, че с назначаването на новия министър на икономиката Еманюел Макрон френският президент дава най-после ясен сигнал, че е сериозен в обещанието да поеме курс към реформи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44