Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Автомагистрали – Черно море" ще получат заплатите си до 20 дни

| обновено на 28.08.14 в 15:10
Снимка: Бояна Петрова

До 20 дни работещите във фирма "Автомагистрали – Черно море" ще си получат дължимите суми за заплати в размер на 8 и половина милиона лева. Това заяви за "Хоризонт" председателят на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров. Изплащането на средствата означава, че работата по новия участък от автомагистрала "Хемус" и на пътния възел "Белокопитово" ще продължи. Отсечката трябва да бъде завършена през пролетта на следващата година.  

Средства за изплащането на дължимите суми от страна на "Пътна агенция" към изпълнител "Автомагистрали – Черно море" са намерени. В рамките на следващия месец ще бъдат изплатени от държавния бюджет 8 милиона и половина. Строителството продължава, хората ще си получат заплатите и изобщо ние сме щастливи от този развой на нещата.

Петя СтояноваФинансовият директор на "Автомагистрали – Черно море" Петя Стоянова също потвърди, че строителството на участъка няма да бъде замразено. За нас това ще е глътка въздух, защото ще ни даде възможност да погасим част от задълженията си, да продължим работа и най-важното да платим работните заплати, защото, най-вече благодарение на синдикатите, успяхме до момента да запазим и работните места, и да изплащаме заплати през тази година.

Парите са осигурени от държавния бюджет и работата по строителството по автомагистралата няма да спре.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44