Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според медиите в Атина гръцки неонацисти се бият на страната на крайнодесните в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кореспондентите на гръцките медии както от Москва, така и от Киев, информират за участието на гръцки неонацисти в бунтовете в Източна Украйна. В района на град Мариупол живеят около 100 хиляди украински граждани от гръцки произход. Именно в тяхна подкрепа, според информацията, е участието на гръцките неонацисти.

Лидерите на бунтовниците признават, че в техните отряди участват и гърци, но няма точна информация каква е бройката на гръцките неонацисти и каква точно кауза защитават.

Кореспонденти на гръцките медии успяха да се свържат с участници  в бунтовете на Майдана в Киев, които са гърци, но отказват да дадат информация както за тяхното присъствие, така и да уточнят къде са получили военната си подготовка. Единственно командирът на батальона Азов е съобщил за британски медия, че в ръководената от него военна част има и гърци, които воювали срещу украинската армия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44