Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 5 до 10 млн. лв. компенсации ще иска България от ЕС заради щетите от руското ембарго на земеделски стоки

Снимка: ДФ

България ще иска между 5 и 10 милиона лева компенсации от ЕС заради щетите от руското ембарго на земеделски стоки, посочи ресорният министър Васил Грудев. Срещата с комисаря по земеделието е на 5-и септември. Министърът предупреди за опасност българският пазар да бъде залят от нереализираната на европейския пазар стока. Държавата ще предприеме мерки в защита на българския производител, обеща Грудев:

Тъй като нереализираната стока от целия Европейски съюз има опасност да залее българския пазар, ние ще изработим определени наредби и схеми, по които ще компенсираме нашите земеделски производители в няколко направления. Първото направление е свързано с нереализиране на тяхната продукция на българския пазар поради ниски изкупни цени и стока, която не е успяла да бъде реализирана на пазара. Моята допълнителна идея е аз да изисквам чрез допълнителен мониторинг на пазара, там, където ние констатираме спад в цената, да стартираме и обезщетение за тази разлика в цените, заяви Васил Грудев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44