Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Луковит правят първа копка на регионален център за отпадъци

Снимка: БГНЕС

В Луковит започва изграждането на Регионален център за управление на отпадъците. Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и Държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда“. Първата копка ще бъде направена днес

Партньори на Община Луковит по изграждането и използването на центъра са общините Червен бряг, Тетевен, Ябланица и Роман.  По проекта ще бъдат направени още претоварна станция в Тетевен и довеждаща инфраструктура.  

В Регионалния център за управление на отпадъците в  Луковит ще се изградят първа клетка на регионално депо за неопасни отпадъци, вътрешната инфраструктура, площадкови инсталации, електронна везна, административна и технически сгради, система за третиране на инфилтрата, площадка за компостиране на "зелени" отпадъци, общински център за рециклиране и система за улавяне на газовете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44