Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна е дала на Русия принципно съгласие за втори хуманитарен конвой

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е дала на Русия принципно съгласие да изпрати в югоизточната част на страната втори хуманитарен конвой. Това съобщи на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров.

В получения от Киев отговор на руската нота се съдържа не само съгласие за организирането на втори конвой с помощи, но и се предлагат конкретни идеи каква да бъде логистиката, стана ясно от думите на Лавров. Предвид украинските предложения, руското външно министерство вече е изпратило втора нота, която уточнява условията как да се организира доставянето на хуманитарната пратка.

Помолен да коментира обвиненията на властите в Киев, че Русия е организирала военно нахлуване в Югоизточна Украйна, Лавров обясни тези голословни, според него, твърдения с успехите през последните дни на опълченците от Донецка и Луганска област.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44