Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработицата в Ловешко бележи спад за пореден месец

Безработицата в Ловешка област бележи спад за пореден месец, но остава над средната за страната. Свободните работни места са намалели с 30 на сто през юли в сравнение с предходния месец, така че за едно място вече се конкурират не единадесет, а петнадесет души.

16,5% е регистрираната безработица в Ловешка област през юли. Най-висока е в община Угърчин – почти 56%. Най-ниска е в община Троян – малко под 7%. На работа са постъпили 412 души, което е с 227 по-малко спрямо предходния месец, съобщи Снежана Вълкова от регионалната служба по заетостта:

Броят на заявените работни места през юли намалява спрямо юни, което е трайна дългогодишна тенденция. Спрямо юли 2013-а обаче започналите работа са със 125 повече, което потвърждава тенденцията за нарастване на броя на започналите работа в реалната икономика на годишна база.

Вълкова допълни, че най-много свободни работни места са заявени в преработващата промишленост, търговията и строителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44