Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятното училище по занаяти във Велико Търново ще продължи до 14 септември

Снимка: Катя Чорова

Децата, посещавали Лятното училище по занаяти във Велико Търново, ще получат специални свидетелства за чираци от майсторите, при които са работили. Училището беше отворено за пръв път в града от общината и местната агенция по туризъм "Царевград Търнов" за безплатно обучение на деца, които проявяват интерес към възрожденските и средновековните занаяти.

В работилници  на възрожденската Самоводска чаршия майстори дават уроци на децата по четири занаята - грънчарство, тъкачество, дърворезба и бижутерия. Обучението по средновековни занаяти е в крепостта „Царевец“. Там великотърновският клуб „Традиция“ показва как се правят хартия и сапун по оригинални рецепти и се пише на глаголица. Децата стрелят със старинни лъкове и арбалети, секат монети и се забавляват с игри от Средновековието.

Интерес към Лятното училище по занаяти, което ще продължи до 14 септември, проявяват не само деца от града, но и туристи от страната и чужбина, които посещават Велико Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44