Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианката Федерика Могерини е новото лице на външната политика на ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предстоят ни големи предизвикателства по отношение на външната политика, бяха първите думи на новия Върховен представител за външната политика на ЕС – италианката Федерика Могерини – настоящ външен министър на своята страна. Ситуацията е сериозна и трудна, има много кризи за решаване, дори и на европейска земя, освен в Либия, Ирак и на други места, каза още тя и подчерта, че в своята работа ще вложи цялата си енергия и преданост и ще служи в интереса на всички държави-членки и на всички европейски граждани.

Според президента на Италия Джорджо Наполитано изборът на Федерика Могерини е изключително признание за Италия. Тя получи поздравления и от американския президент Барак Обама. Медиите на Апенините отчитат, че Италия е спечелила чрез нейната номинация за върховен представител на външната политика на ЕС и за заместник-председател на Европейската комисия, една важна победа в Брюксел.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44