Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин: АБВ няма да участва във властта

Снимка: БГНЕС

АБВ няма да участва във властта, заяви Ивайло Калфин и определи партията като основен опонент на ГЕРБ. 

През август, месец преди старта на предизборната кампания, от АБВ анкетирали своите симпатизанти с 11 въпроса, съдържащи ключови моменти от платформата на партията. За 90% от анкетираните образованието и здравеопазването трябва да станат основен приоритет след изборите, посочи Калфин.
След него се подрежда въпросът, свързан с намаляване, тук подкрепата е някъде около 84%, на държавните субсидии за партиите - минимум трикратно предлагаме ние, и премахване на партийните назначения и квоти в бордове и фирми и в администрацията.
Над 70% от симпатизантите на АБВ подкрепят реформа в съдебната система, при която мандатът на главния прокурор трябва да бъде намалено от 7 на 5 години и избирането му да бъде от парламента. Да се въведе почасово заплащане на труда, като минимума да е 4 лева на час, а президентските правомощия да се увеличат. 
Към екипа на АБВ се присъединява и Христо Димов, по-известен в ДПС като Фуад Джафер. Той обяви, че напуска Централния съвет на ДПС и ще бъде втори в листата на АБВ в Хасково, чийто водач е Емил Кало:
За да може човек да бъде добър и да прави това, което желае, трябва да има съмишленици, които вярват в свободата на словото, в правото да критикуват и да бъдат критикувани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44