Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров: Няма да има руска военна намеса в Украйна

| обновено на 01.09.14 в 11:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руска военна намеса в украинския конфликт няма да има. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров. Необходимо е тази тежка криза да бъде разрешена изключително по мирен път, каза руският първи дипломат, коментирайки събитията в Украйна пред студентите от Московския държавен институт по международни отношения.

Лавров призова Вашингтон и Брюксел да поискат от властите в Киев това, за което са настоявали при всички други конфликти, а именно да бъде прекратено използването на тежки оръжия и авиация срещу гражданските обекти и мирните жители в Източна Украйна. Руският външен министър настоя Западът, вместо да обмисля нови санкции, да участва в преговори, за да бъдат обсъдени същностите проблеми и различията в подходите за тяхното решаване.

Според Лавров ЕС или не може, или не иска да въздейства на властите в Киев да започнат да изпълняват постигнатите вече договорености за урегулиране на кръвопролитния конфликта в страната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44