Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнкер ще обяви ресорите на кандидат-комисарите след интервюта с тях

Жан-Клод Юнкер
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата избраният за председател на следващата Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще интервюира кандидат-комисарите, след което ще обяви разпределението на ресорите. Белгия, където четвърти месец продължават преговорите за сформиране на правителство, все още не е номинирала кандидат, потвърди говорителката на Юнкер Наташа Берто, като отрече той да е давал краен срок за това на белгийските власти.

Преди приключването на разговорите на Юнкер с всички номинирани, от екипа му отказват какъвто и да било коментар за структурата и разпределението на отговорностите в следващата комисия. Без коментар остават и публикуваните у нас информации, че Кристалина Георгиева ще отговаря за бюджета и финансите и ще бъде заместник-председател на комисията.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44