Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

360 хиляди лева са инвестирани в ремонта на парк "Герена"

Снимка: Борис Димитров

360 хиляди лева е инвестирала Столичната община в ремонта на парк "Герена", който не е бил реконструиран от близо 40 години. Със спестените 50 хиляди лева от проекта ще бъде изградена детска площадка, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

Единственият парк в район "Подуяне" – това е парк "Герена", който не беше ремонтиран от 70-те години. Тук алеите бяха с дупки, в изключително лошо състояние. Тази година се направи ремонт на канализацията най-напред. След това вече е положена алейната мрежа. Доставени са 100 нови пейки, кошчета. Продължава работата по входа на Борисовата градина. Предстои стартът и на следващия етап на ремонта на Северен парк с настилките и езерото. НДК – започнахме ремонта на парка, който е 160 декара с фонтаните и каскадите и следващата година започваме и Западен парк. Всички паркове в София са на нашето внимание, за да може хората да им се радват и да почиват.
С 85 хиляди лева ще бъде глобена фирмата, която е извършила ремонта на Докторската градина в София, заради неспазване на крайните срокове. Средствата ще останат в капиталовата програма на общината и ще бъдат използвани за реконструкция на паркове. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44