Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските заведения в Тетевен са затворени за неопределено време

Снимка: Петя Генова

Всички детски градини и ясли в община Тетевен остават затворени за неопределено време поради липса на фирма-доставчик на хранителни продукти. Родители на децата, които трябва да останат вкъщи, смятат да организират протест, ако до 15-и септември детските градини не отворят.  Заради доставката на храни в Тетевен през март кметът Милен Милев и един от заместниците му - Детелин Пърлев, бяха задържани за длъжностни престъпления и отстранени от постовете си, а по-късно освободени от ареста.

И.д кмет на община Тетевен Десислав Цветанов обясни, че процедурата за провеждане на обществената поръчка за избор на изпълнител по доставката на храни е открита още през юни, но на 7-и август от ДАНС са иззели документите на петте фирми, които са кандидатствали: Идват 15 човека и ми изземват всички оферти, които са подадени по тая поръчка. Казват, че има сигнал.

Цветанов допълни, че е направил запитване до прокуратурата кога ще бъдат върнати документите, за да се проведе обществената поръчка, защото договорът на досегашния доставчик е изтекъл на 26-и август и той е отказал да го удължи с още 6 месеца:

Следващата процедура е договаряне без обявление. Вече са изпратили фирми, които ми предложиха от директорките на детските градини. Тази процедура подлежи на предварителен контрол от Агенцията по обществени поръчки за законосъобразност и ще чакаме те да се произнесат. Ако кажат,че не е законосъобразна, тогава вече нямаме правилен ход.

Скандалът с доставката на храни засяга не само детските градини и ясли, но и други социални заведения в общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44