Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребиха двама горски пазачи в Гоцеделчевско

Снимка: БГНЕС


Двама горски пазачи са пребити с бухалки, когато опитали да спрат бракониерска сеч, съобщиха от КТ "Подкрепа". Побоят е станал при село Баничан, Гоцеделчевско. При самоотбрана единият горски е стрелял и е ранил един от нападателите. От земеделския синдикат на "Подкрепа"  поискаха ресорното министерство да назначи нови директори на горските стопанства в Югозападна България.
Според председателя на синдиката Светла Иванова сегашните назначения са политически:
Именно във въпросното югозападно предприятие, шапката на което е в Благоевград, където бяха брутално назначавани по политически начин директори от една определена политическа сила, тези директори направиха така, щото да влязат в горите и да извършват дърводобив точно определени фирми. Могат спешно да направят смяната на директори там, където има данни, че предприятията от печеливши са доведени до предприятия на загуба и където имаме опасност хората дори да не получат заплати.
От КТ "Подкрепа" съобщиха още, че се готви ефективна стачка в "Напоителни системи". За заплати се дължат 4 милиона лева, осигуровките на работниците не са плащани от месец май. Още 2 милиона лева държавното дружество дължи за ток и горива. Утре предупредително за един час ще протестират работещите от клон "Мизия".

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44