Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕЦ "Бобов дол" се ръководи от главния енергетик

Снимка: ТЕЦ "Бобов дол"

Главният енергетик на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов вече е заместник изпълнителен директор и на практика ръководи дружеството, съобщи лидерът на КНСБ в централата Методи Ризов. В ТЕЦ "Бобов дол" работи един блок, въпреки протестите на миньорите, които искат гаранция за работните си места и възстановяване на месечния добив от 80 хиляди тона въглища. При работа само на един блок ще се добива 50 процента по-малко твърдо гориво, което ще доведе до съкращаване на поне една трета от досегашния състав от около 2300 миньори, предупреждават от синдикатите. 

Вече е подписан анекс към договора между Електроенергийния системен оператор и ТЕЦ "Бобов дол", с който се регламентира условието за работа на дружеството при евентуално активиране на студен резерв. Продължават преговорите между Министерството на околната среда и мениджърския екип на ТЕЦ "Бобов дол" за изготвяне на решение за работа на Първи и Втори блок до края на 2014-а година срок, до който трябва да бъде изпълнено изискването от присъединителните договори и да бъде направена проба на сероочистващи инсталации, съобщиха от централата на КНСБ в Дупница. 
Председателят на синдиката Тодорка Дамянова каза, че колективите в Мини "Бобов дол", "Открит въгледобив" Перник, Станянци, Бели брег и Чукурово остават в готовност за протести, стачни и други граждански действия, за да защитят работните си места и доходите си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44