Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Жълтата зона за паркиране в София остава безплатна

Кметът на София Йорданка Фандъкова отхвърли твърденията, че жълтата зона за паркиране в града ще бъде платена:
Жълтата зона, знаете, е идея, която беше въведена още при предишната промяна в наредбата. Тя се прави, за да може на определени места по-натоварени от гледна точка на паркирането, да инвестира Центъра за градска мобилност, да подреди паркирането - това, което направихме на Трета градска болница и вече се вижда и ефектът, и резултатът. Така че категорично жълтата зона е безплатна, ще остане безплатна поне до тогава, докато това зависи от мен.

След 15-и септември ще продължат ремонтите в четири детски градини и едно училище в столицата, но учебният процес няма да бъде нарушен, съобщи също Фандъкова:

Прави се всичко възможно да приключат в срок. Ако някъде все пак останат някакви непредвидени дейности, директорите са достатъчно опитни, за да направят организацията така, че да не пречи на учебния процес. Това е важно и също така обаче е важно да подобряваме условията и да се възползваме от всеки един лев както от данъкоплатците от бюджета на Столичната община, така и с европейски средства. В 26 училища и детски градини се прави енергийна ефективност с европейски средства по Фонд "Козлодуй", така че при всички случаи правим всичко възможно да създадем една по-добра организация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44