Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошо време обхвана цяла Гърция

Лошо време обхвана цяла Гърция. До края на седмицата времето не е подходящо за почивка и плаж дори и по южните острови на страната.

Над цялата страни вали дъжд втори ден. Температурите се понижиха с повече от 10 градуса. Лошото време разочарова туристите, които напълниха хотелите в началото на септември. В Северна Гърция в района на Солун и Ксанти има наводнения и пожарната изпомпва вода от наводнени магазини и приземни жилища. Бурята превърна улиците в реки. Затруднен е трафикът на места, но няма прекъснати транспортни връзки. По високопланинските места има намалена видимост поради мъглите, предупреждават от пътна полиция.

Днес все още времето е подходящо за плаж, но само в южната островна част на Гърция. Според метеоролозите лошото време ще продължи и през следващите дни. На места от тази вечер се очакват по-силни валежи и вятър. През почивните дни температурите се запазват високи за сезона, но превалявания от дъжд и облачно време се очакват над цялата страна. До края на седмицата времето не е подходящо за почивка и плаж в Гърция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44