Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 230 хил. лв. ще струва организацията и цялостното обезпечаване на изборите в Кюстендилска област

Снимка: БГНЕС

Близо 230 хиляди лева ще струва организацията и цялостното обезпечаване на парламентарния вот в Кюстендилска област. Заплащането на членовете на секционните избирателни комисии ще бъде завишено, каза областният управител Иван Каракашки.

Миналогодишните парламентарни избори в региона стрували 205 095 хил. лева. Сега обаче има завишение в заплащането на членовете на СИК. 69 хил. лева ще отидат само за организационно-техническата подготовка на гласуването. В региона гласовоподавателите са в 172 селища, секциите са разпръснати, транспортните разходи са големи.

10 000 лева повече са отпуснати за областта за предстоящите избори, сподели Каракашки. За евровота парите не стигнали. Само в община Бобов дол спестили 200 лева. Общините Дупница и Кюстендил обаче влезли в преразход - съответно с 4500 лв. и 6000 лв., което е за тяхна сметка. Има известен проблем със скенерите. В Кюстендил имало седем скенера, които не могат да се поправят, в Трекляно - три машини са извън строя. Областната управа има резерв от 10 скенера, които ще бъдат предоставени на двете общини, каза областният управител.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44