Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариан Тисен е последният кандидат за следващата ЕК

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вече е ясно името и на последния кандидат за следващата Европейска комисия, след като политическите партии в Белгия са постигнали съгласие да номинират фламандския християндемократ Мариан Тисен. Тя е член на Европейския парламент от 1991-ва година, а избирането й за поста е част от пакетна сделка за формиране на следващото белгийско правителство, което според местната преса вече придобива очертания след повече от 4-месечни коалиционни преговори.

С номинацията на Мариан Тисен Белгия доближава Жан-Клод Юнкер до минимално необходимия брой жени в следващата Европейска комисия. Досега 7 страни бяха номинирали жени, Белгия е осмата. Ако се потвърдят информациите, че Румъния е променила номинацията си и също ще изпрати дама в Брюксел, в комисията на Жан-Клод Юнкер ще има 9 жени, колкото и в сегашната. Това е и минимумът, поставен като условие за одобрение от някои партии в Европейския парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44