Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК не очаква бежанска вълна от Ирак към европейските страни

Сесилия Малмстрьом
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия не очаква бежанска вълна от Ирак към европейските страни. Това е заявила комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом пред комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент.

В отговор на въпрос на българския евродепутат от ЕНП Емил Радев за рисковете пред Европа от мащабното вътрешно преселение в Ирак, Малмстрьом е обяснила, че тенденцията е тези бежанци да се насочват предимно към съседни държави.

По повод многото европейски граждани, които участват в действията на джихадистите от "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, и рисковете те да извършат атентати при завръщането си в Европа, Сесилия Малмстрьом е подчертала, че основната отговорност за борбата с тероризма е на страните-членки, а Евросъюзът ги подпомага при обмяната на данни, опит и добри практики. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44