Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ обещават ниски акцизи и запазване на досегашното облагане

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС
ГЕРБ представиха управленската си програма. Време е отново за работа и е време за реформи, да заменим задкулисието с прозрачност, каза евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев

Предлага се разделяне на три на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, обединяването на НАП и Агенция "Митници" и финансова децентрализация за общините. Ще бъде дадена възможност общините да могат да определят допълнително ставка към облагането на физическите лица. От партията обещават да запазят начина на облагане на доходите и обещаха най-ниските в Европейския съюз акзици, както и всички лицензионни и регистрационни режими да станат през Интернет. 
Сред приоритетите в енергетиката е енергийната независимост чрез нови газови връзки, изграждане на "Южен поток" по европейските правила. Предлага се подпомагане на енергийната ефективност с 2 милиарда лева, както и увеличаване на подпомагането на домакинствата с енергийни помощи.
За здравеопазването обещанието е то да бъде стабилизирано, да бъдат въведени диагностично свързаните групи, вместо сегашните клинични пътеки. ГЕРБ ще продължат пенсионната реформа. Предлагат и засилване на помощта за първите три деца и по-малко финансиране за всички останали.
В транспорта приоритет остава изграждането на магистрала "Хемус". Важно е също и отблокирането на европейските средства.

Репортажът на Добромир Видев, излъчен в предаването "12+3", можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44