Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над половината младежи, заминали в чужбина, се връщат за кариера у нас

Снимка: tuk-tam.bg

Над 50 процента от младите българи, които отиват да работят или учат в чужбина, се връщат да търсят реализация у нас. Това показват резултатите от форума "Кариера в България. Защо не?".

Изложението, представящо възможности за професионално развитие, ще се проведе за седма поредна година в София на 10-и септември, посочи Мариана Хамънова, организатор на събитието:

Имаме рекорден брой фирми, които са заявили участие във форума, съответно работодатели, които търсят квалифицирани кадри с образование и опит в чужбина. Очакваме над 1200 човека, близо 70 изложители от различни сектори, като 60 процента са нови компании. Секторите основно са услуги, разбира се, производствен сектор има, мобилните оператори, банковият сектор, услугите - най-силно, консултантски също, ай-ти, инженери също доста се търсят в електроника, електротехника, софтуер. Представяне от страна на аутсорсинг-индустрията, неправителствения сектор, силно присъствие на нови компании, които стартират дейността си сега.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44