Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББЦ: 1 милион нови работни места за 8 години и връщане на казармата

Разкриване на един милион нови работни места за 8 години, минимална работна заплата до 550 лева, образователен ценз при гласуване и връщане на казармата - на това залага коалиция "България без цензура" в предизборната си платформа, която беше представена от лидера на партията Николай Бареков. 

"Социална" нарече програмата си Николай Бареков. В нея той е заложил на отделен закон за държавна подкрепа на Северозапада и Родопите, дори създаване на Северозападен университет, фонд "Чиста земя" за оземляване на млади българи, увеличение на най-ниските пенсии с 20 процента годишно и данък "богатство" за всяка покупка от физически лица за над 1 милион лева. 
Според Бареков връщането на казармата ще бъде с друга функция: 
Това нещо, което условно наричаме казарма, е трудова и образователна военна повинност. Тя е за хората малограмотни и неграмотни.
В програмата на "България без цензура" са вписани също безплатни лекарства за децата до седемгодишна възраст и техните майки, по-ниска ДДС-ставка за лекарства, книги, учебници, детски храни и стоки от първа необходимост, премахване на партийните субсидии, задължително гласуване и отваряне на Корпоративна търговска банка до месец след изборите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44