Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евросъюзът готви одобрение на нови санкции срещу Русия

Днес Европейският съюз би трябвало да одобри нови санкции срещу Русия, които да засегнат финансовия й сектор, отбраната, енергетиката, както и стоките, които имат и цивилно, и военно предназначение.

Някои страничленки имат резерви срещу част от новите рестриктивни мерки, а преобладаващата нагласа е, че решението за тях ще зависи от последните събития. Дипломати обясниха, че ако днес наистина бъде постигнато споразумение за прекратяване на огъня, това може да отложи приемането на новите санкции. Веднъж съгласувани от постоянните представители на 28-те, те могат да бъдат одобрени във всеки момент с писмена процедура, която отнема 24 часа.

Междувременно днес на извънредно заседание в Брюксел се събират земеделските министри от Евросъюза, за да обсъдят ефекта от руското ембарго за храни и селскостопанска продукция и необходимите защитни мерки. На базата на техните дискусии и решения Европейската комисия може да предприеме и допълнителни действия за подпомагане на потърпевшите фермери и защита на определени продукти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44