Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

74 литра дъжд паднаха в Сливенско през последните две денонощия

Снимка: БГНЕС

Над 74 литра на квадратен метър е количеството на падналите валежи в Сливенско през последните две денонощия. Продължава отстраняването на пораженията  по инфраструктурата и частните имоти, нанесени от краткотрайния, но проливен дъжд.

От обилните валежи в Сливен по пътищата в местността Селището и селата Тополчане и Сотиря са разпилени инертни материали. Най-големи са щетите в частните имоти в двете села, поражения има и в село Мечкарево. По поречието на Дюлева река в Сливен  е отнесена част от бреговата ивица, частично е разрушен водосток и има наводнени имоти. В новоселското дефиле е унищожен 15 метра път. Този към местността Селището е почти непроходим.

В град Сливен дъждът засегна пътното платно на буевард "Янко Сакъзаов". Екипи на "Пожарна безопасност" са заети с отводняването. Аварийна група на общината отводнява детска градина, почиства се канализацията в ромския квартал "Надежда", която наводни мазета и приземни етажи. 

Костадин Чифлигаров от щаба на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточни в кои райони още работят аварийни екипи след обилните дъждове:

Най-засегнати от дъждовете са областите Монтана, Сливен, Разград, Враца, Габрово и Пловдив. Хубавото е, че обстановката започва да се нормализира. Река Тича, това е община Котел, беше излязла, като между два моста беше затлачена реката, но бяха предприети действия от нашите екипи на общината и беше отпушен мостът, така че не се стигна до някаква по-тежка обстановка.

В област Враца, в община Роман се изчаква да започне да спада водата, за да започне отводняване на къщите и дворовете, които са залети. По-особеното там е, че има няколко откъснати села в следствие на залят мост в района на град Криводол.

В Монтана остава най-тежка обстановката. Там в момента е свикан областният щаб. Има обявено бедствено положение в община Берковица и община Чипровци. Най-важното и най-хубавото е, че няма пострадали граждани. Хубавото е, че обстановката започва да се нормализира.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44