Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията блокира Солун заради международен панаир и готвени протести

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Полицията въведе повишени мерки за сигурност и блокира центъра на град Солун, където утре се открива 79-ия международен панаир.

Части на отдела за борба с безредиците са разположени около всички сгради на държавните институции. Забранено е паркирането в центъра, а на нарушителите масово се налагат глоби и се свалят номерата на колите. Пътна полиция охранява входовете и изходите към града. Над четири хиляди полицаи са изпратени в Солун.

Официалното откриване на международното изложение ще стане в присъствието на премиера Андонис Самарас. Синдикатите свикват хората на масови протестни демонстрации, а полицията се опасява от избухване на безредици. Първи срещу мерките на икономии и орязване на заплатите ще протестират униформените служители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44