Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече руски доброволци се присъединяват към опълченците в Източна Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Все повече доброволци от Русия се присъединяват към борбата на опълченците в Източна Украйна. Това заяви Валентина Матвиенко - председател на долната камара на руския парламент, Съвета на Федерацията.

По време на церемонията по сбогуването с убития в Украйна руски фотокореспондент Андрей Стенин, Валентина Матвиенко каза, че към  редиците на тези, които се сражават за своите права, за справедливост и за мир в Източна Украйна, се присъединяват все повече доброволци от Русия. Те не могат да наблюдават как с тежка артилерия и авиация се разрушават градове и села, болници и училища, и как загиват мирни граждани, посочи Матвиенко.

Руските власти категорично отричат участието на руски военни в бойните действия в Украйна, но допускат, че в редовете на опълченците се сражават доброволци от Русия. Снощи две държавни телевизии за първи път показаха репортажи за погребението на руски доброволци, убити в Украйна. Първи канал твърди, че единият от тях, 28-годишният десантчик Анатолий Травкин, е взел отпуск и е заминал за Източна Украйна без да съобщи за това не само на своето командване, но дори и на семейството си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44