Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешка област няма опасност от наводнения от преливане на реки и язовири

Снимка: Светослав Цветанов

В Ловешка област няма опасност от наводнения от преливане на реки и язовири, въпреки обилните дъждове тази седмица. През последното денонощие на места в региона са паднали над 30 литра на кв. м.

Най-много дъжд е валял в Ловеч, но въпреки това нивото на река Осъм не се е покачило. Началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Владимир Кацарски съобщи, че всички водоеми са проверени:

Няма констатации, които да ме притесняват. Има достатъчно обем за евентуално повече дъждове. Състоянието на стените е в прилично състояние. Проблемите не идват от основните корита. Проблемите идват от такива дерета, както стана в Гложене. Дойде дере, в което досега и вода не текла. А това няма как да го прогнозираме, за всяко едно дере да се предприемат мерки.

Според Кацарски сигналите за наводнения  тази година са значително повече от миналата. От началото на 2014-а екипите на "Гражданска защита" в Ловешко са реагирали на 70 сигнала за отводняване на къщи, дворове, мазета, обществени сгради и улици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44