Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва оценка на щетите в пострадалите райони в Старозагорско

Снимка: Венелина Попова

В Старозагорските общини, които пострадаха от бедствията, започва оценка на щетите по инфрастуктурата, а социални работници ще описват щети в домовете на засегнатите семейства.

Движението на влаковете през жп гара Михайлово, което бе спряно заради наводняване на линиите, е възстановено от снощи.

Очаква се община Гълъбово да изпрати тази седмица в МВР проектни документи за изграждането на около 60-метровата дига по река Съзлия, която при подобни ситуации наводнява града. При посещението си в района в неделя съдействие е обещал министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Кметът на Гълъбово Николай Тонев е отменил тази сутрин бедственото положение в общината. В другите две засегнати от наводнението общини на Старозагорска област-Опан и Раднево бедственото положение остава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44