Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Добрич срещу проучването на нефт и газ в блок "Вранино"

Снимка: БГНЕС

В Добрич излязоха на мълчалив протест срещу даденото от Министерството на околната среда и водите разрешение за проучване на нефт и газ в блок "Вранино". В нито една община на Добричка област не е правено обсъждане или допитване до хората и общините са "на тъмно", защото нямат никаква информация. Основната тревога на добричлии е за земята:

Земята ни, това е най-важното нещо на нас - добруджанци. Тази фирма "Фар плейс", тя е регистрирана точно по не конвенционални методи. Смятаме, че това е пагубно за района. Като житница на България това ще даде отражение и върху туризма.

Тези хора, които ще дойдат за две, три години ще ни унищожат земята и ще си заминат. Всичко ще остане за нас като последствия.

Правят си каквото си искат тука. Трябва да има мораториум върху това. Искам децата ми да останат тука, да имат бъдеще в България и да имат хляб и вода, които да са чисти и безопасни. Ние искаме всичко да се оправи, за здравето на децата ни, за нас самите... Искаме да не се трови земята. Ако се отрови житницата на България - Добруджа, какво правим? Трябва да се мисли, коментираха протестиращите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44