Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение в Берковица остава в сила

Снимка: Петя Генова

Животът в засегнатите от наводненията населени места в област Монтана се нормализира.

Бедственото положение в Берковица остава в сила. Без вода все още са две села в община Георги Дамяново.

Продължава работата по отстраняването на щетите от наводнението през нощта срещу петък в Берковица. На много места водната стихия е променила коритото на река Берковска. С отдръпването на водата се установяват нови щети по уличната инфраструктура и по постройки във вилната зона извън града, съобщи кметът Димитранка Каменова:

Работим по двете критични точки, улица "Елин Пелин" и там близостта до блока, и където е паднала къщата на улица "Синчец. В момента там работят машините. Прави се дига. От вчера следобед сме започнали. Идваха колеги проектанти от Монтана. Започнали сме да правим проекти за тези две критични места с подпорни стени. Снабдяваме с вода всички онези зони на града, където все още нямаме, поради невъзможността от вчера да възстановим главният водопровод към града.

Подобрява се положението и в община Георги Дамяново. Навсякъде електрозахранването е възстановено. Все още без питейна вода са селата Говежда и Дълги дел. Причината е прекъснат водопровод, който се захранва от водохващания в Балкана. Повредите по него са сериозни и вероятно отстраняването им ще отнеме няколко дни. За битови нужди е осигурено подаване на вода от река Дългоделска, а за пиене общината е осигурила доставки на минерална вода.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44