Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитници настояха да се спре застрояването на Карадере

Снимка: www.wikimapia.org

Представители на Гражданската инициатива "Да спасим Карадере" внесоха  в кабинета на служебния премиер Георги Близнашки 5 800 подписа и настояха да се спре застрояването на Карадере. Природозащитниците искат да се преразгледа подписаният през март меморандум с фирмата, която има намерение да изгражда туристически комплекс и да инвестира над 100 милиона лева. Люба Батембергска от Гражданската инициатива "Да спасим Карадере" допълни:

Ще искаме от служебното правителство Карадере да стане защитена зона, както и да се ревизира подробният устройствен план на Бяла - север, всъщност да се разгледа много внимателно законосъобразността на двата инвестиционни проекта. Подробният устройствен план на Бяла - север е приет без екологична оценка, което всъщност е потвърдено със становище на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас още през 2007-ма година и тогава е сезирана и прокуратурата във Варна и е образувано дело, по което няма развитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44