Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"При бюджет от над 3 милиарда лева парите за здраве пак не достигат", констатира "Капитал дейли" на първа страница и допълва, че Здравната каса търси още 100 милиона, които не бяха дадени при актуализацията на бюджета на Касата в края на юли.

Виновните за потопите, които наводниха страната от пролетта насам, отиват на прокурор, съобщава "Монитор" и посвещава  две страници на тази тема. "Цацаров погва кметове за потопа, прокурори казват до 24-ти октомври кой е виновен", пише "Стандарт" и съобщава във водещата си публикация, че вместо да агитират в предизборната кампания, кандидат-депутати ще помагат за отстраняването на щетите от наводненията.
"Мъртви души в изборните списъци няма", пише "Труд" на първа страница. Според казаното от представител на МВР пред Изборния борд разликата от около 900 хиляди души между данните на статистиката и на ГРАО е заради живеещи в чужбина хора без лични карти. "За 1 милион "мъртви души" се сещаме винаги преди избори, като започването на диета или отказването на цигарите, което винаги е "от другия понеделник", т.е. след като изтече мандатът", казва експертът по изборни системи Димитър Димитров в интервю за "Труд".
"Заради продължаващото застаряване на населението в България трябват застраховки за пенсия или държавата фалира" - това е темата на "24 часа" днес. "За две години продължителността на живота е нараснала с 4 месеца, средната възраст на българите е 43 години, дори при най-оптимистичните сценарии работната сила в страната ще намалее с близо 40 на сто до средата на века", отбелязва изданието. 
Водещата публикация на "24 часа" е под заглавие "За първи път от над 25 години увеличават армията с 2460 души".

"Отлагат ключови ремонти на пътищата, парите свършиха, дупката в Агенция "Пътна инфраструктура" е 76 милиона лева", съобщава вестник "Преса" и развива темата на втора и трета страница. 
"Президентството изненадващо получи 1 милион лева към бюджета си" е заглавието на първа страница на вестник "Сега", който допълва в подзаглавие, че служебното правителство е дало на администрацията на Плевнелиев допълнителна субсидия за заплати и задгранични пътувания. 
Актуализацията на президентския бюджет е на първа страница и на "Дума", който допълва, че СЕМ получава още 105 милиона лева, а БНТ – 5 милиона.
Водещата тема на "Дума" е за днешния ден – 9-ти септември. Публикациите по темата са обединени под мотото "70 години от победата над фашизма в България." Статии има и в "24 часа", и в "Труд". "Труд" цитира историка акад. Георги Марков, според когото 9-ти септември 1944 година е една повратна дата, но не може да бъде национален празник, защото това е победа в гражданска война – едните излизат от затворите, другите влизат в затворите..."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44