Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 23-ти септември остават затворени детските градини в община Тетевен

Снимка: БГНЕС

Детските градини в община Тетевен ще останат затворени поне до 23-ти септември. Заради липса на фирма за доставка на храни може да спре работа и социалният патронаж в общината. Заради доставката на храни през март бяха задържани кметът Милен Милев и заместникът му Детелин Пърлев с обвинение за длъжностни престъпления.. Двамата бяха отстранени от постовете си, а по-късно мярката им за задържане беше променена на по-лека.

Днес са избрани фирмите, които ще снабдяват детските и социалните заведения с хранителни продукти, след проведено договаряне без обявление. Договорите с тях обаче ще бъдат подписани след 14-дневния срок за обжалване, който изтича на 22-ри септември, обясни изпълняващият длъжността кмет на Тетевен Десислав Цветанов.

Засега социалният патронаж в общината работи, но хранителните запаси са на изчерпване и Цветанов призна, че и той може да затвори. Без храна могат да останат и децата от социалните домове в общината. 

Проблемът с доставките на храни в Тетевенско възникна, след като в началото на август от ДАНС иззеха документите на фирмите, които кандидатстваха в процедурата за доставка на храни при обявената в края на юни обществена поръчка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44